Parterapi ved specialist

​Parterapi er effektiv, når den udføres af en erfaren og specialtrænet psykolog eller psykoterapeut, med grundig og opdateret efteruddannelse i parterapi.

Som specialisering i parterapi har jeg 4 langvarige træningsforløb i parterapi. Først et 2 årigt forløb med afsluttende Godkendelse. Uddannelsen var forhåndsgodkendt af Psykologforeningen og ledtes af Kirsten Seidenfaden og Piet Draiby. Forfattere til bogen ‘Det levende parforhold. Herefter tog jeg 2 forløb hos Jette Simon. The Washington DC Training Institute for Integrative Couples Therapy . Dette forløb afsluttedes med Certificering. Herefter modtog jeg (modtager stadig med mellemrum) løbende supervision af Jette Simon. Min seneste opdatering er med EFT, Emotionsfokuseret parterapi, som pt er den eneste evidensbaserede parterapi og har fulgt hele forløbet fra Externship i Firenze ved Dr. Sue Johnson, udvikler af EFT. Ovenpå Externship har jeg Coreskills 1-4 med efterfølgende supervisionskrav, som fører frem til Advanced level indenfor EFT hierakiet. Til disse lange uddannelsesforløb lægges seminarer med den internationalt kendte parterapeut Hedy Schleifer, Der kan findes Ted talks på you tube med Hedy Schleifer, Sue Johnson og Jette Simon.

Specialisering i parterapi er hertil en særlig overbygning på en årelang lang uddannelsesbaggrund som psykolog eller psykoterapeut. En Psykoterapeut som jeg har en grund forudsætning for at udøve terapi med en lang universitetsuddannelse med bifag i psykologi, 3 -årig statsgodkendt seminarieuddannelse i Afspændingspædagogik, (nu bacheloruddannelse til Psykomotorisk terapeut) og efteruddannelsesforløb på 3 år på Familieterapi Instituttet ‘The Kempler Institute of Scandinavia ‘ ledet af Jesper Juul. Her til minimum 120 timers supervision før starten på parterapi specialiseringen.​

De nævnte parterapi retninger som jeg er trænet indenfor er både nationalt og internationalt anerkendte, som valide, effektfulde par-og relationsterapier. Imago parterapi kan nu kalde sig forskningsbaseret. Emotions Fokuseret parterapi (EFT) har i flere år som den eneste terapiretning indenfor parområdet været evidensbaseret. Jesper Juul som startede The Kempler Institute of Scandinavia er en af de mest anerkendte familieterapeuter i Europa med utallige bøger udgivet på flere sprog. Parterapien du møder i min praksis baserer sig på en integration af disse mest anerkendte og virksomme parterapi retninger, og du kan derfor være sikker på at møde en parterapeut med specialisering i parterapi og ikke bare en terapeut med lidt parterapividen ved siden af utallige andre temaer.

Jeg arbejder stadig under løbende supervision af Jette Simon. Og arbejder efter Psykoterapeutforeningens etiske og faglige retningslinjer.

Specialister i parterapi finder du på følgende hjemmesider

​Fotos på hjemmeside:

Suste Bonnén og Nils Krogh

Illustrationer på hjemmeside:

Lene Perez fra bogen Stressfri zone i dit par- og familieliv; Frydenlund. 

Af Mai-britt Schwab

Mai-Britt Juel Schwab Andersson

  • Certificeret par og relationsterapeut
  • Psykoterapeut MPF
  • Psykomotorisk terapeut,
  • Cand. mag. i dansk og psykologi

Kontakt mig

Telefon 25 31 77 42
E-mail: ​maibrittschwab@gmail.com

Medlem af Psykoterapeutforeningen, MPF, og arbejder under foreningens etiske retningslinjer.

Huset Schwab

Klinikken ligger i Ålborg, nærmere oplysninger efter aftale.

CVR: 26405718