Emotionsfokuseret Parterapi

​Emotionsfokuseret ParterapiEmotionsfokuseret parterapi forkortes EFT og baserer sig på solide og valide forskningsresultater af Dr. Sue Johnson.

Succesraten for Emotionsfokuseret Parterapi er høj. Optimalt udbytte kræver at parret gennemgår hele forløbet på minimum 8-12 sessioner og arbejder selv imellem sessionerne.

“We need no longer wander around in the darkness, stumbling from one disastrous relationship to another’ John Gotmanns anbefaling af Dr. Sue Johnsons ‘The Love Secret’.” Bogen ‘The Love Secret’ beskriver forskningen som EFT bygger på. På dansk findes bogen ‘Hold Mig’ af D. Sue Johnson, som er skrevet til par.

EFT har den højeste forskningsbaserede antagelse om succes rate af de moderne parterapi retninger, hvor de mest internationalt anerkendte er Imago parterapi og EFT, Emotionsfokuseret parterapi.

​Parterapien er struktureret og er et forløb på et antal sessioner af ca 90 minutter.

Et forløb strækker sig fra 8 til 12 sessioner som det korteste for en sandsynlig og sikker holdbarhed af parterapien. For nogle par med særlige lange og vanskelige udfordringer er 15 – 25 sessioner et realistisk antal.

Fase 1 består af samtaler om at komme videre og stoppe den negative cyklus, I som par befinder jer i. I den negative dans escalerer selv mindre konflikter og parret føler afstand og følelsesløshed. Irritation, vrede og frustration overtager de trygge og ønskværdige følelser imellem os som par. Se video her.

Fase 2 handler om at forstå de bagvedliggende følelser, som trækker os som par ind i ‘den negative dans’.

I den negative cyklus dominerer angreb, irritation og vrede, eller på den anden side opgivelse af alt håb.

Når vi som par sætter ord på de bagvedliggende følelser kan vi åbne os for hinanden på en ny måde. Finde forståelse, nærhed og samhørighed.

Fase 3 I den sidste og vigtige fase finder vi som par nye løsninger på gamle udfordringer, og det vigtigste: kan få delt det der er svært, og sammen blive kreative for vores liv, drømme og håb.

Der forskes løbende i EFT og er den terapiform for par der bedst kan anbefales par med traumer eller tilknytningsbrud. I Danmark er der et samlet center for parterapeuter, der specialiserer sig i EFT. www.dkceft.dk

EFT egner sig bedst for parret der vil være sammen, også selv om det er svært og der er udfordringer. Er man i tvivl om man vil blive i sit parforhold anbefaler jeg et afklarende forløb over 1-3 samtaler.

Emotionsfokuseret parterapi er evidensbaseret​

​Fotos på hjemmeside:

Suste Bonnén og Nils Krogh

Illustrationer på hjemmeside:

Lene Perez fra bogen Stressfri zone i dit par- og familieliv; Frydenlund. 

Af Mai-britt Schwab

Mai-Britt Juel Schwab Andersson

  • Certificeret par og relationsterapeut
  • Psykoterapeut MPF
  • Psykomotorisk terapeut,
  • Cand. mag. i dansk og psykologi

Kontakt mig

Telefon 25 31 77 42
E-mail: ​maibrittschwab@gmail.com

Medlem af Psykoterapeutforeningen, MPF, og arbejder under foreningens etiske retningslinjer.

Huset Schwab

Klinikken ligger i Ålborg, nærmere oplysninger efter aftale.

CVR: 26405718