Brug parterapi

 

Parterapi giver mening for rigtig mange par.

 

FOR

 

Par, der oplever, at konflikterne udmatter dem 

Par, der oplever, eller har oplevet tillidsbrud 

Par, der oplever at leve parallelle liv, men gerne vil være mere tætte og nære

Par, hvor den ene har trukket sig 

Par, hvor måske begge har trukket sig 

Par, hvor den ene er stresset eller deprimeret 

Parterapi er brugbart og virksomt, hvis begge parter i parret ønsker at arbejde for at blive i parforholdet og forbedre situationen.

Og det er uanset om udfordringen er svær, som fx. ved utroskab eller uenigheder om børn, forskellige værdier, eller fremtidsønsker. Forskningen i parterapi viser, at der er helt bestemte handlinger som par gør, der får det til at fungere. Ligesom der er helt afgørende negative mønstre, der er med til at undergrave forholdet, nærheden og den gode kontakt, Alt det man oplevede af godt i de første år kan udviskes af negative mønstre og samspil. 

Begge parter ønsker at føle sig forstået, at føle sig elsket og værdsat, Men når vi som par kommer ind i en negativ spiral og negativ dans, så kan selv små, små ting få det hele op i en spids. Vi kalder det at konflikten eskalerer fra en måske tilsyneladende helt uskyldig snak. Begge føler sig misforstået og så kommer opgivelsen, magtesløsheden, irritationen og frustrationerne. 

Denne negative dans kender de fleste par, og det er normalt at den bliver en udfordring og tager os væk fra hinanden. Derfor bliver så mange skilt og opgiver parforholdet, i håb om at det bliver anerledes med den nye partner.  

Parterapi kan give håbet tilbage for parforholdet og parterapiens fokus er blandt andet at løse op for denne negative karrussel, få den stoppet og få kontakten og nærheden tilbage igen. Det handler om at genlære tryg kontakt og tryg adfærd. Det kræver selvsagt erfaring og stor ekspertise hos parterapeuten, samt vilje hos begge parter i parforholdet, at gå vejen frem med de nye indsigter.

 

 

Love is the best survival strategy of all. We all long for a safe haven love relationship
Dr. Sue Johnson