Psykomotorisk terapi og Afspænding

Psykomotorisk terapi  og Afspænding er kropslig terapi som giver dig effektiv hjælp til selvhjælp.

Metoden er en kombination af afspændingsterapeutiske grundøvelser kombineret med manuel behandling. Den manuelle behandling er ikke manipulerende, og uden voldsomme ryk og stræk. Afspændingsterapeuten tilpasser stræk og behandling af kroppens muskler til den enkelte person, hvilket gør at behandlingen virker også ved særligt sårbare problemstillinger. Herunder er en liste over hvilke udfordringer Psykomotorisk terapi og Afspænding kan lindre ved, skabe positiv udvikling og understøtte ved:
  • Stress og stressrelaterede udfordringer kropsligt og personligt
  • Uro og pres følelse kropsligt og mentalt
  • Anspændthed i bryst og åndedræt
  • Spændinger i musklerne i ryggen, skuldre, nakke og ansigt
  • Angst som manifesterer sig som kropslig uro og ængstelse.
  • Smerter i kroppen, som giver træthed og udmattelse,
  • Depression, hvor der parallelt arbejdes psykologisk – psykoterapeutisk
Psykomotorisk terapi egner sig godt som supplement til psykologbehandling ved sidstnævnte problemstilling. Denne terapiform er en hjælp til selvhjælp terapi- hvor klienten er meget aktiv i øvelser og behandling, og adskiller sig derfor meget fra massage. Øvelserne er meget tilpassede den enkelte og adskiller sig derved fra yoga og noget fysioterapi- ved at personen arbejder bevidst og respektfuld indenfor oplevelsen af tyngde og afspændthed. Terapiformen er ca 100år gammel som en dansk udviklet behandling. Tidligere  kendtes terapiformen ved navnet Afspændingpædagogik/Afspændingspædagog. I dag er det en Bacheloruddannelse. Mai-Britt Schwab er uddannet af Grethe Jørgensen i 1984 på Skolen for Kropsterapi og Afspænding. Uddannede fra denne tradition er samlet på hjemmesiden www.kropsterapi.info. Her kan du læse mere om metoden, om historien bag og finde bøger mm. Mai-Britt Schwab har skrevet bogen: 10 bud på at lytte til kroppen. Frydenlund 2007. Lånes på Biblioteket. Samt lavet adskillige cd’er som også lånes ud fra bibliotekerne.

Stærk faglig metode

Metoden du møder i min klinik en dansk udviklet og gennemprøvet faglig tradition. Den har 70år på bagen og er udviklet på skoler der nu er professions bachelor uddannelser. Jeg har arbejdet og udviklet metoden Kropsterapi og Afspænding i mere end 30 år.