Brug parterapi

Parterapi giver mening for rigtig mange par.

FOR

Par der oplever, at konflikterne udmatter dem

Par, der oplever, eller har oplevet tillidsbrud

Par, der oplever at leve parallelle liv, men gerne vil være mere tætte og nære

Par, hvor den ene har trukket sig

Par, hvor måske begge har trukket sig

Par hvor den ene er stresset eller deprimeret

Parterapi er brugbart hvis begge parter i parret ønsker at arbejde for at blive i parforholdet og forbedrer situationen.

Uanset om udfordringen er svær, som fx. ved utroskab eller uenigheder om børn, forskellige værdier, eller fremtidsønsker. Forskningen i parterapi viser, at der er helt bestemte handlinger som par gør, der får det til at fungere. Ligesom der er helt bestemte ting, der er med til at undergrave vores forhold og nærheden og den gode kontakt, man syntes at have i de første år.

Begge parter ønsker at føle sig forstået, at føle sig elsket og værdsat, Men når vi som par kommer ind i en negativ spiral dans, så kan selv små, små ting få det hele op i en spids. Vi kalder det at konflikten eskalerer fra en måske uskyldig snak. Begge føler sig misforstået og så kommer opgivelsen, magtesløsheden, irritationen og frustrationerne.

Denne negative dans kender de fleste par, og det er normalt at den bliver en udfordring og tager os væk fra hinanden. Derfor bliver så mange skilt og opgiver parforholdet, i håb om at det bliver anerledes med den nye partner.

Parterapi giver håbet tilbage for parforholdet som du er i nu og handler blandt andet om at løse op for denne negative karrussel, få den stoppet og få kontakten og nærheden tilbage igen.

Det kræver selvsagt erfaring og stor ekspertise hos parterapeuten, samt vilje hos begge parter i parforholdet til at gå vejen frem med de nye redskaber og indsigter.

 

Love is the best
survival strategy of all.
We all long for a safe
haven love relationship

Dr. Sue Johnson